Direct contact?

Nieuw: Reiniging van roetfilters

Inhoudsopgave

Het roetfilter is een onderdeel dat in alle moderne dieselmotoren wordt ingebouwd. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat schadelijke roetdeeltjes zorgen voor milieuverontreiniging. Het roetfilter is daarom goed voor het milieu, maar kan tegelijkertijd voor problemen in de motor zorgen.

Roetfilters

Verstopt roetfilter

Het roetfilter zit in het uitlaatsysteem. Roetdeeltjes die met de uitlaatgassen meekomen, worden hierin opgevangen. Het roetfilter raakt op den duur verzadigd. Door een regeneratieproces wordt het filter geleegd. Onder ideale omstandigheden gaat een roetfilter lang mee. Maar als die omstandigheden minder ideaal zijn, kunnen regeneratieprocessen niet goed uitgevoerd worden waardoor het roetfilter na verloop van tijd verstopt raakt.

Het roetfilter reinigen

Als het roetfilter verstopt is geraakt, dan zal er een lampje branden op het dashboard. In dat geval is het belangrijk om naar de garage te gaan, want het automatische regeneratieproces zal dan niet volstaan.

Middels een speciale behandeling in de oven en door uitblazen wordt het verstopte roetfilter gereinigd. Roetdeeltjes en as worden verwijderd onder hoge druk.

Roetfilter reiniging

Reiniging bij Ausma

Bij Ausma Motorenrevisie kunnen wij niet alleen roetfilters vervangen, maar ook reinigen. Niet in alle gevallen is het noodzakelijk om het roetfilter te vervangen. Dan kunnen we het reinigen. Dit is een kostenefficiënt alternatief.

De reiniging van het roetfilter regelen wij binnen twee werkdagen.

Motorrevisie

Wilt u een motor laten reviseren? Met meer dan 80 jaar ervaring in de motorrevisie en een werkplaats met de meest moderne apparatuur en gereedschappen, maken wij uw motor weer als nieuw!

Onderhoud

Bij Ausma kunt u terecht voor motorservice en regulier onderhoud aan al uw verbrandingsmotoren, aggregaten en waterpompen. Naast service in onze werkplaats zijn wij er ook voor storingen.

Motorblokken

Bij Ausma kunt u terecht voor de verkoop van nieuwe motoren, ruilmotoren, motoronderdelen, aggregaten en warmtepompen. Wij leveren nieuwe en gereviseerde motoren en onderdelen.

Hé! Fijn dat je er bent.

Om uw beleving op onze site te verhogen, maken wij gebruik van cookies.
We vragen u eenmalig hiervoor toestemming te geven.

Meer informatie over ons cookiebeleid