Yanmar

Yanmar

Yanmar bestaat al meer dan 100 jaar. Al sinds 1912 specialiseert het bedrijf zich in techniek en motoren. In 1933 verscheen de eerste Yanmar dieselmotor op de markt, destijds een primeur op het gebied van zuinigheid en handzaamheid.

Yanmar wil bijdragen aan een duurzame samenleving door het produceren en ontwikkelen van verantwoorde technologieën, oplossingen en producten met betrekking tot dieselmotoren. Het bedrijf biedt vandaag de dag duurzame oplossingen waarmee de klus geklaard wordt en rekening wordt gehouden met mens en milieu.

Yanmar motor: waarom wij hiervoor kiezen!

Bij Ausma motorenrevisie zijn we bewust van onze verantwoordelijkheden ten opzichte van mens en milieu. `Verantwoordelijk omgaan met uitstoot zit in het DNA van de dieselmotoren van Yanmar. Oprichter Magokichi Yamaoka zei ooit; “To conserve fuel is to serve mankind” (Brandstofbesparing dient de mensheid). Yamaoka zocht naar een manier om het zware handwerk in de landbouw te verlichten. Vanuit deze gedachte werden grote sprongen gemaakt bij het ontwikkelen van dieselmotoren. Hierdoor zijn de Yanmar dieselmotoren niet alleen milieuvriendelijk maar lopen ze tot op de dag van vandaag voor op de emissievoorschriften.

Het merk heeft inmiddels diverse prijzen gewonnen voor het voorkomen van luchtverontreiniging en handelt conform plaatselijke en internationale regels. Yanmar Europe heeft voor zijn bedrijfslocaties een eigen energiesysteem gebouwd en geïmplementeerd. Door zelf warmte en elektriciteit met behulp van gas op te wekken is Yanmar zelfvoorzienend.
Silhouettes of cranes
Yanmar logo

Toepassingen van Yanmar

Yanmar is specialist in duurzame energieoplossingen in de landbouw, constructie, industrie, commerciële scheepsvaart, pleziervaart en energiesystemen. Als Yanmar dealer levert Ausma industriemotoren, waterpompen en generatoren.

Yanmar diesel: de voordelen van deze motoren

De Yanmar dieselmotor levert een fors hoger rendement dan een benzinemotor. Daarnaast zorgt de hogere compressieverhouding voor een veel zuinigere motor. De weerbaarheid van de dieselmotor maakt dat deze uitermate geschikt is voor intensief gebruik en lange afstanden. Omdat Yanmar deze technieken al meer de een eeuw heeft kunnen perfectioneren geeft Ausma de voorkeur aan hun onderdelen en expertise.

Vergeleken met andere motoren hebben de Yanmar diesels een hoge vermogens-/gewichtsverhouding en een compact formaat. Daarnaast zijn deze motoren uitermate betrouwbaar, geluidsarm en trillingsarm. Ook werkt Yanmar met zoetwater gekoelde motoren die zorgen voor minder corrosie van de inwendige onderdelen. Door een kleiner contactgebied met ruw water wordt de kans op aantasting van de motor kleiner.

Ausma is Yanmar dealer

Wilt u meer weten over Yanmar, de keuze voor een bepaald merk of heeft u een motorprobleem? Dan staan wij in onze werkplaats of op uw locatie graag voor u klaar!

Wilt u meer weten over de revisie voor uw Yanmar dieselmotor?

Bekijk wat we voor u kunnen betekenen en neem contact op.

Heeft uw Yanmar motor onderhoud of reparatie nodig?

Wij zorgen voor goed onderhoud en snelle reparatie. Ook bij storingen!

Bekijk wat we voor u kunnen betekenen en neem contact op.

Wilt u een Yanmar ruilmotor, nieuwe motor of Yanmar motoronderdelen kopen?

Dan bent u bij Ausma aan het juiste adres. 

Bekijk wat we voor u kunnen betekenen en neem contact op.

Let op!

In verband met Hemelvaart zijn wij 9 en 10 mei gesloten!

Hé! Fijn dat je er bent.

Om uw beleving op onze site te verhogen, maken wij gebruik van cookies.
We vragen u eenmalig hiervoor toestemming te geven.

Meer informatie over ons cookiebeleid