Hatz diesel

Hatz is een van ’s werelds grootste producenten van kleine industriële dieselmotoren. De motoren staan bekend om de betrouwbaarheid en lange levensduur die ze dag in dag uit weer bewijzen. Wij van Ausma Motorenreivisie zijn dealer van Hatz motoren: watergekoelde en luchtgekoelde dieselmotoren met een vermogen van 1.5 tot 50 kW voor uiteenlopende toepassingen.

Hatz Diesel: de geschiedenis van het bedrijf

Mathias Hatz was in 1880 gestart met zijn bedrijf, echter besloot wel pas in 1906 gasmotoren te bouwen. Deze beslissing kwam pas in 1906, nadat Hatz een brief had gestuurd naar de grote motorenfabrikant Deutz in Keulen. Hij had de brief gestuurd met de vraag of hij dealer mocht worden, waar hij vervolgens nooit een reactie op kreeg.

In 1910 volgde een gloeikopmotor en in 1926 bouwde hij de eerste serie Hatz dieselmotoren. In de jaren 50 gooide de derde Hatz generatie radicaal het roer om en werd een serie aan luchtgekoelde dieselmotoren ontwikkeld. In 1963 Kwam Hatz officieel in Nederland onder de koepel van Hatz Nederland, waar ze tot op de dag van vandaag nog steeds actief zijn binnen drie gebieden:

  • Verkoop van Hatz motoren en systemen
  • Levering van Hatz onderdelen
  • Serviceverlening aan Hatz motoren
Hatz Diesel

Ontwerp en ontwikkeling van Hatz motoren

Het ontwerp en de ontwikkeling van de motoren van Hatz zijn gericht op de volgende aspecten:

Economisch

2 essentiële eigenschappen kenmerken de zuinigheid van Hatz dieselmotoren: het optimale brandstofverbruik en de ongeëvenaarde lange levensduur.

Failsave en betrouwbaar

De motoren hebben bewezen ultiem veilig te werken, zelfs in extreme klimaatomstandigheden. De motoren staan bekend om de goede start, zelfs bij lage temperaturen.

Robuust en onverwoestbaar

Hatz motoren zijn ontworpen voor een lange levensduur en robuustheid door de hoogwaardige materialen. De bediening en het onderhoud van de motoren zijn zelfs probleemloos voor niet-specialisten.

Universeel inzetbaar

Het compacte ontwerp, de vele mogelijkheden voor vermogen en de uitgebreide mogelijkheden aan aanvullende apparatuur bieden een ideale oplossing voor alle toepassingen.

Duurzaamheid als succesformule

Alle Hatz motoren zijn met de grootste zorg ontwikkeld, ook als het gaat om milieuvriendelijkheid. Dit is geen loze zin bij Hatz, maar eerder een bedrijfsfilosofie waarnaar geleefd wordt.
Hatz Diesel

Toepassingen van Hatz motoren

De watergekoelde en luchtgekoelde motoren van Hatz worden onder meer toegepast in hydraulische powerpacks, kranen, hoogwerkers, generatoren, waterpompen, lieren, agrarische werktuigen, wegenbouwmachines, militaire voertuigen en rampenbestrijding.
De robuuste motoren zijn van hoge kwaliteit en er gelden hoge kwaliteitseisen voor zowel de motoren als de reserveonderdelen.

Hatz levert de volgende productlijnen:

    • Luchtgekoelde motoren van 2-53 kW
    • Watergekoelde motoren 20-55 kW

Hatz onderdelen: Bestel ze bij Ausma

Wij leveren Hatz motoren en onderdelen binnen 24 uur onder volledige VIV-garantie. In Nederland zijn ruim 400 verschillende Hatz motoren leverbaar. Er is veel keuze in onderdelen en motoren. Wij adviseren u graag tijdens het bestelproces. Zo zorgen we ervoor dat u alle onderdelen heeft die nodig zijn voor vervanging of onderhoud van de motoren.
Hatz Diesel

Wilt u meer weten over de revisie voor uw Hatz dieselmotor?

Bekijk wat we voor u kunnen betekenen en neem contact op.

Heeft uw Hatz motor onderhoud of reparatie nodig?

Wij zorgen voor goed onderhoud en snelle reparatie. Ook bij storingen!

Bekijk wat we voor u kunnen betekenen en neem contact op.

Wilt u een Hatz ruilmotor, nieuwe motor of Hatz motoronderdelen kopen?

Dan bent u bij Ausma aan het juiste adres. 

Bekijk wat we voor u kunnen betekenen en neem contact op.

Let op!

In verband met Hemelvaart zijn wij 9 en 10 mei gesloten!

Hé! Fijn dat je er bent.

Om uw beleving op onze site te verhogen, maken wij gebruik van cookies.
We vragen u eenmalig hiervoor toestemming te geven.

Meer informatie over ons cookiebeleid