Dieselmotor revisie voor de arbeidsintensieve branche

Het onderhouden en reviseren van dieselmotoren is de specialiteit van Ausma Motorenrevisie. Wij werken veel met hergebruikte onderdelen voor een aantal arbeidsintensieve industrieën. Motorenrevisie is vooral aantrekkelijk voor sectoren die te maken hebben met hoge belasting en intensief werk. De dieselmotor is bij uitstek de meest voorkomende motor bij zware klussen. Denk hierbij aan tractormotoren, scheepsmotoren, machines voor de bouw en andere industriële motoren. In deze blog kijken we naar een aantal toepassingen waarbij een motorrevisie een aantrekkelijke optie kan zijn.  

Inhoudsopgave

Dieselmotor revisie voor de arbeidsintensieve branche

Landbouwmachines

Motoren in de agrarische sector vergen relatief veel onderhoud na inspannende taken op het land. Vooral voor de winter of net voor de hervatting in de voorjaarsperiode zult u bij landbouwmachines op een aantal zaken moeten letten. Olie- en vloeistoffilters zult u met regelmaat moeten vervangen en ook de stand van deze vloeistoffen moet regelmatig gecheckt worden. De arbeidsintensieve dieselmotor waarmee het werk op het land wordt gedaan moeten ten alle tijden voldoende gekoeld worden. Het is bij controles raadzaam om aandrijfriemen te controleren op beschadigen. Bewegende delen zoals scharnieren, keerringen of assen moeten regelmatig gesmeerd worden en bouten en moeren kunnen het beste strak aangedraaid worden. Komt u scheuren of gebreken tegen bij uw agrarische dieselmotor? Schroom dan niet om een specialist van onze werkplaats te benaderen.

Scheepsmotoren

Scheepsmotoren in bijvoorbeeld de professionele scheepvaart of de jachtbouw krijgen enorm veel te voortduren door de weersomstandigheden op het water. Een dieselmotor in de scheepvaart krijgt vaak te maken met mankementen aan de V-snaar. Voor de stroomopwekking en de koeling is de V-snaar van groot belang. Een veelvoorkomende klacht is een gerafelde of gescheurde V-snaar waardoor de motor te veel geluid maakt. Bij onderhoud is het aan te raden om deze te controleren op slijtage en spanning. Bij scheepdiesels zijn ook keerkoppelingen en de impellerpomp belangrijke onderdelen die snel te maken krijgen met slijtage. Het voordeel is dat deze onderdelen zich bij slijtage goed lenen voor revisie.

Bouwmachines

Bouw- en grondverzetmachines verrichten extreem inspannende taken waardoor slijtage onvermijdelijk optreedt. Omdat het gaat om kostbare en complexe dieselmotoren is motorenrevisie in deze branche het meest voor de hand liggend. Graafmachines en shovels zijn uitgerust met hydraulische systemen en motoren die gebruik maken van turboladers en warmtewisselaars. Dit zijn onderdelen die goed schoongemaakt kunnen worden om weer het gewenste vermogen te geven. Ook hydraulische systemen waarmee bouw- en grondverzetmachines werken kunnen effectief gereviseerd worden.

Aggregaten

Aggregaten of noodstroomvoorzieningen worden in velerlei sectoren en instanties gebruikt. U vindt ze in de bouw maar bijvoorbeeld ook bij netbeheer of wegwerkzaamheden. Gevangenissen en brandweerkazernes gebruiken ook aggregaten. Omdat ze eigenlijk alle stroom regelen op een plek waar dit niet voorhanden is moeten ze vaak vele uren achter elkaar draaien onder zware omstandigheden.

Alternator

Zware industriële dieselaggregaten hebben verschillende onderdelen die onderhoud nodig hebben, zoals de alternator en de koolborstels. Een alternator zet mechanische energie over in elektrische energie en kan in een stoffige omgeving snel vervuild raken. Stof aan de binnenkant van de alternator leidt tot oververhitting die de werking van het gehele aggregaat ernstig kan verhinderen. Om oververhitting te voorkomen wordt er vaak een waterpomp aangesloten op een aggregaat.

Benza aggregraten

Bij het reviseren van een aggregaat zorgen we ervoor dat deze onderdelen van binnenuit worden gereinigd. De kleppen van watergekoelde dieslaggregaten moeten regelmatig gecontroleerd worden en ook de lucht-, brandstof- en oliefilters. Bij Ausma zijn we vooral gespecialiseerd in aggregaten van Benza.

Testapparatuur

De hiergenoemde dieselmotoren worden in onze werkplaats getest na een revisie. Met behulp van een testbank kunnen we vaststellen of verstuivers en injectoren weer werken zoals ze horen te werken. Daarbij zijn we niet alleen gecertificeerd om deze testen uit te voeren maar kunnen we ook ingrijpen als de onderdelen nog niet naar behoren werken. Ook startmotoren en dynamo’s kunnen in onze werkplaats getest worden. Onze uitgebreide computerapparatuur stelt ons in staat om de juiste diagnose te stellen en onze klanten te garanderen dat hun gereviseerde motor weer de prestaties levert die ze verwachten.

Let op!

In verband met Hemelvaart zijn wij 9 en 10 mei gesloten!

Hé! Fijn dat je er bent.

Om uw beleving op onze site te verhogen, maken wij gebruik van cookies.
We vragen u eenmalig hiervoor toestemming te geven.

Meer informatie over ons cookiebeleid