Motor revisie

Ausma Motorenrevisie, specialist in motor revisie

Ausma Motorenrevisie is een gespecialiseerd revisiebedrijf voor alle merken en brandstofmotoren. Of het nu gaat om een scheepsmotor, vrachtwagenmotor of industriemotor: we herstellen uw motorblok en stellen deze optimaal af. Wilt u een motor laten reviseren? Met meer dan tachtig jaar ervaring in motorenrevisie en een werkplaats met de modernste apparatuur en gereedschappen maken we uw motorblok weer als nieuw.

Monteur van Ausma voor Motorrevisie

Wat kost een motorblok revisie?

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld: ‘wat kost een motor revisie?’ Wij hanteren echter geen standaardprijzen voor het reviseren van een motorblok. Revisie van een motorblok is maatwerk, de kosten van een motor revisie zijn onder meer afhankelijk van het type en merk van de motor.

Een heldere, complete offerte: afspraak is afspraak

Voordat we uw motor reviseren, inspecteren we deze. Aan de hand van een motordiagnose plus onze eigen waarneming op grond van kennis en expertise krijgt u van ons een volledige offerte met de prijs van het reviseren van uw motorblok.

Diagnose van uw motor

Zowel in onze werkplaats als op locatie kunnen wij technische mankementen aan uw motor opsporen. Door middel van endoscopisch onderzoek kunnen we vaak een hoop tijd besparen. Zonder demontage van het motorblok kunnen we uw motor inspecteren. Soms vergt een grondige diagnose een gedeeltelijke demontage.

Endoscopische onderzoek bespaart veel tijd en geld

Door middel van endoscopisch onderzoek kunnen wij vaak veel tijd besparen. Zonder demontage van het motorblok inspecteren wij de kleppen, cilindervoeringen en de zuigers. Wij kunnen vanuit bijna elke hoek in de motor kijken dankzij vele accessoires van onze endoscopische onderzoeksapparatuur.

Onze diensten voor motor revisie

 • Een complete revisie van het motorblok
 • Krukassen slijpen
 • Cilinders boren en honen
 • Cilinderkoppen vlakken, reviseren en afpersen
 • Kleppen slijpen
 • Klepgeleiders vervangen
 • Klepzetels frezen of vernieuwen
 • Nieuwe pakkingen en keerringen
 • Testen en reviseren van startmotoren en dynamo’s
 • Dieselservice zoals reparatie of vervangen van brandstofpompen en verstuivers

De apparatuur voor het testen en reviseren van een motorblok

Voor het testen en reviseren van brandstofmotoren beschikken wij over gereedschappen voor alle merken en types. Daarnaast is onze werkplaats uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur, waaronder:

 • Een computergestuurde testbank voor brandstofpompen en common rail verstuivers
 • Een testsysteem voor benzine-injectoren
 • Een motortestbank met officieel testcertificaat
 • Een testbank voor startmotoren en dynamo’s
 • Een krukassenslijpbank
 • Een cilinderkoppenbank

Veelgestelde vragen over motoren revisie

Een motor revisie is simpel gezegd het opknappen van alle onderdelen in de motor, om zo het motorblok een tweede leven te kunnen geven. Bij het reviseren van een motor wordt het hele motorblok volledig uit elkaar gehaald, waarna alle afzonderlijke delen worden nagekeken en gereinigd. Mocht een onderdeel niet meer te redden zijn, dan zal deze vervangen worden. Zodra alle onderdelen van het motorblok schoon, gerepareerd of vervangen zijn, wordt de motor weer in elkaar gezet. Het gereviseerde motorblok kan weer een tijdje mee. Een revisie is een stuk goedkoper dan een motorblok vervangen. Daarnaast is revisie een duurzame oplossing, omdat de bruikbare delen opnieuw gebruikt worden.
Zodra de motor niet meer naar behoren werkt, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te vervangen, zodat verdere schade voorkomen kan worden. Een compleet nieuwe motor kost veel geld. In veel gevallen is het reviseren van het motorblok, of vervangen door een gereviseerd onderdeel een goed werkende oplossing. Zodra het motorblok gereviseerd is, zal deze weer jaren mee kunnen. Bij Ausma Motorenrevisie kunt u niet alleen terecht voor de volledige revisie van uw motor, maar ook voor het vervangen van onderdelen.
Als u een motorblok wilt reviseren, moet u beginnen door de volledige motor en alle onderdelen hiervan te demonteren. Zodra alle onderdelen los van elkaar zijn, is het de bedoeling dat elk individueel onderdeel schoon wordt gemaakt. Denk hierbij aan polijsten, slijpen, borstelen etc. Nu alle onderdelen schoon zijn, kunt u elk onderdeel inspecteren op slijtage en schade. Hier is het mogelijk om te analyseren welke onderdelen nog goed zijn, gerepareerd kunnen worden en vervangen moeten worden. Na reparatie of vervanging, kan het motorblok weer in elkaar gezet worden en heeft u een motor gereviseerd.

De kosten voor het reviseren van een motorblok zijn niet standaard, omdat een motor revisie maatwerk is. Deze kosten zijn afhankelijk van enkele verschillende factoren zoals:

 • Het type motorblok
 • De staat van het motorblok
 • De leeftijd van het motorblok
 • Of het om een diesel- of benzinemotor gaat

IK WIL MEER WETEN OVER MOTOR REVISIE

Let op!

In verband met Hemelvaart zijn wij 9 en 10 mei gesloten!

Hé! Fijn dat je er bent.

Om uw beleving op onze site te verhogen, maken wij gebruik van cookies.
We vragen u eenmalig hiervoor toestemming te geven.

Meer informatie over ons cookiebeleid