Direct contact?

Cilinderkop revisie

Motoren krijgen in de loop van de jaren te maken met slijtage. Om ervoor te zorgen dat de motor zo lang mogelijk meegaat, is het raadzaam om de motor of onderdelen hieruit te laten reviseren. Dit geldt ook voor de cilinderkop. De cilinderkop is het meest geavanceerde onderdeel in de motor en ook het onderdeel dat het meest wordt gereviseerd.

Cilinderkop

Inhoudsopgave

Wat is cilinderkop revisie?

De cilinderkop is een onderdeel van de verbrandingsmotor. Het zit boven op het motorblok en zorgt ervoor dat de cilinders worden afgesloten. Dit cilinderkop is een van de kwetsbare onderdelen in de motor. Niet alleen schade aan de cilinderkop, maar ook slijtage kan een goede reden zijn voor revisie. Schade aan de cilinderkop kan onder andere ontstaan door oververhitting van de motor, een hoog olieverbruik, het breken van de distributieriem of -ketting of rijden op LPG.

Hoe gaat een cilinderkop revisie?

Stap 1

De cilinderkop wordt gedemonteerd en gereinigd.

Stap 2

De koolaanslag wordt verwijderd en alles wordt ontvet.

Stap 3

De cilinderkop wordt afgeperst om te kijken of er haarscheurtjes zijn. Dit wordt gedaan onder een werktemperatuur van 90°C.

Stap 4

Alle componenten worden nauwkeurig opgemeten en indien nodig vervangen.

Stap 5

De klepzetels worden gefreesd voor de juiste afdichting. Eventueel kan de cilinderkop ook LPG- en loodvrij geschikt worden gemaakt.

Stap 6

Een belangrijk onderdeel is het vlakken van de cilinderkop. Dit wordt vaak onderschat, maar moet nauwkeurig gebeuren aangezien er tegenwoordig met meerlaagse stalen pakkingen wordt gewerkt.

Stap 7

De cilinderkop wordt gemonteerd, geïnspecteerd en afgeleverd.

Ausma Cilinderkop revisie

Aluminium cilinderkop vlakken

Bij een aluminium cilinderkop gaat het vlakken op een andere manier, namelijk met een beitel in plaats van een steen. Na het vlakken is het oppervlak relatief ruw. De ruwheid hangt af van de snelheid waarmee de cilinderkop onder de beitel of steen beweegt. Een bepaalde ruwheid is wel nodig om een goede afdichting te verzekeren.

Waarom reviseren?

Door onderdelen in de motor te reviseren die aan slijtage onderhevig zijn, is de motor weer zo goed als nieuw. Reviseren bespaart veel kosten en het motorblok kan weer vele kilometers mee.

Motorrevisie

Wilt u een motor laten reviseren? Met meer dan 80 jaar ervaring in de motorrevisie en een werkplaats met de meest moderne apparatuur en gereedschappen, maken wij uw motor weer als nieuw!

Onderhoud

Bij Ausma kunt u terecht voor motorservice en regulier onderhoud aan al uw verbrandingsmotoren, aggregaten en waterpompen. Naast service in onze werkplaats zijn wij er ook voor storingen.

Motorblokken

Bij Ausma kunt u terecht voor de verkoop van nieuwe motoren, ruilmotoren, motoronderdelen, aggregaten en warmtepompen. Wij leveren nieuwe en gereviseerde motoren en onderdelen.

Hé! Fijn dat je er bent.

Om uw beleving op onze site te verhogen, maken wij gebruik van cookies.
We vragen u eenmalig hiervoor toestemming te geven.

Meer informatie over ons cookiebeleid