Direct contact?

Lasaggregaten bij Ausma Motorenrevisie

Inhoudsopgave

lasaggregaat

Wat is een lasaggregaat

Heeft u een klus voor langdurig en mobiel laswerk op locatie waarbij geen vaste stroomvoorziening beschikbaar is?. Dan is een lasaggregaat ofwel lasgenerator onmisbaar. Een lasaggregaat is een door een motor aangedreven generator voor het opwekken van elektriciteit. Een aggregaat gebruikt u vooral op een locatie waar onvoldoende elektrisch vermogen beschikbaar is, zoals op plekken zonder vaste stroomvoorziening.

Verschillende soorten lasaggregaten

Er zijn verschillende soorten lasaggregaten. Ze verschillen in formaat, vermogen en brandstoftype. De meest voorkomende zijn de benzine- en dieselaggregaten. Aangezien deze twee types erg op elkaar lijken, leggen we u graag uit wat het verschil is.

Diesel lasaggregaat

Een diesel lasaggregaat gebruikt een dieselmotor voor het opwekken van energie. Een diesel generator heeft vaak een aansluiting voor zowel 230 als 400 Volt, met een vermogen tussen de 3000 en 6000 Watt. Daardoor is een diesel lasgenerator uitermate geschikt voor professionele toepassingen, zoals in de industrie en bouw. Een aggregaat op diesel is bovendien enorm betrouwbaar, maar kan wel relatief luidruchtig zijn.

Lasaggregaat op benzine

Een benzine lasaggregaat gebruikt een benzinemotor voor het opwekken van stroom. Deze generatoren hebben vrijwel altijd enkel een aansluiting voor 240 Volt. Daarbij hebben benzine aggregaten vaak een vermogen tussen de 1000 en 6000 Watt. Hierdoor zijn deze machines uitermate geschikt voor lichtere apparaten.

Als uitzondering op de regel zijn er ook benzine generatoren die naast een 230 Volt ook een 400 Volt krachtstroom aansluiting hebben. Deze zijn geschikt voor het aansluiten van zwaardere apparatuur en gebruikt men vaak in het bedrijfsleven, zoals in de bouw en industrie.

Het verschil tussen benzine en diesel lasaggregaten

Diesel aggregaten zijn over het algemeen betrouwbaarder in gebruik dan benzine aggregaten. Een diesel generator biedt daarmee meer zekerheid voor uw bedrijf. Een diesel generator maakt echter wel meer geluid en is daardoor minder geschikt voor gebruik in woonwijken. Afhankelijk van de benodigde apparatuur en de locatie waar u werkt, hebben beide opties hun voor- en nadelen.

Welke lasaggregaat heb ik nodig

Welk aggregaat u nodig heeft, hangt af van het gebruik. Het is belangrijk om te weten hoeveel vermogen uw apparaten van het aggregaat vragen. Wanneer de generator namelijk een te laag vermogen levert, werken de aangesloten apparaten niet.

Lasaggregaten zijn leverbaar in het verschillende vermogens. Lichtere aggregaten zijn vooral geschikt voor lichter elektrisch gereedschap. Voor zwaarder gereedschap zoals een lasapparaat, heeft u zwaardere aggregaten met een hoger vermogen nodig. Wilt advies over het juiste aggregaat voor uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze experts.

Een lasaggregaat kopen bij Ausma Motorenrevisie

Zoekt u een compact en betrouwbaar lasaggregaat voor professioneel gebruik? Een mobiel lasaggregaat dat verrijdbaar of zelfs draagbaar is, voor lassers die vaak op locatie werken zonder vaste stroomvoorziening? Bij Ausma Motorenrevisie kunt u terecht voor zowel benzine als diesel aggregaten. In Nederland zijn we de exclusieve importeur van Benza aggregaten. Hierdoor hebben we voor elke elektriciteitsbehoefte een passend aggregaat.

Veelgestelde vragen over lasaggregaten

Als u alleen apparaten van 100 tot 230 Volt wilt aansluiten, kiest u voor een enkelfasig ofwel monofasig aggregaat. Bij een 300 – 400 Volt aggregaat zal het 100 – 230 Volt vermogen slechts 1/3 zijn van het driefasige alternatorvermogen.
Dit hangt af van het aantal apparaten dat u tegelijk op het aggregaat wilt aansluiten. Maak een notitie van het vereiste vermogen dat elk apparaat nodig heeft. De som van alle apparaten is het voor u benodigde minimumvermogen. Komt u er niet helemaal uit? Neem vrijblijvend contact op met onze experts.

Let op!

In verband met Hemelvaart zijn wij 9 en 10 mei gesloten!

Hé! Fijn dat je er bent.

Om uw beleving op onze site te verhogen, maken wij gebruik van cookies.
We vragen u eenmalig hiervoor toestemming te geven.

Meer informatie over ons cookiebeleid