Motoronderdelen reinigen laat u professioneel en grondig uitvoeren bij Ausma

Bij Ausma Motorenrevisie doen we veel meer dan alleen uw motor vervangen. Een belangrijk onderdeel van een goedwerkende motor is de reiniging van de motoronderdelen. Voor de transport, logistiek, de agrarische sector, grond-, weg-, en waterbouw, scheepvaart, scheepsbouw en productie-industrie kunnen wij uw motoronderdelen grondig en aandachtig reinigen. Belangrijk is daarbij om te weten waarom wij deze dienst leveren. In deze blog zullen we aandacht besteden aan de voordelen van schone inwendige motoronderdelen.

Inhoudsopgave

Een verontreinigde motor kan veel problemen opleveren

Motor revisie

Een motorrevisie is een uitgebreide taak waarbij de motor volledig uit elkaar wordt gesleuteld om het een nieuw leven te geven. Naast het vervangen of repareren van defecte onderdelen moet de motor ook grondig worden schoongemaakt. Deze ingreep biedt vele voordelen voor motoren in zware industrieën. Een motor vervangen door een nieuwe motor kan een stuk duurder uitvallen en met oog op duurzaamheid is het hergebruiken van een complex motorsysteem veel beter. Vandaar dat Ausma inzet op een gereinigde motor die weer zo goed als nieuw functioneert.

Vervuiling van de motor

Olieresten, brandstofresten of andere troep hoopt zich onvermijdelijk op bij intensief gebruik van een motor. Koolstofopbouw kan de werking van uw motor na verloop van tijd ernstig beperken. Doordat deze koolstofresten steeds opnieuw worden verbrand verspreidt vervuilde lucht. Uw brandstofefficiëntie daalt, u verliest vermogen en in het ergste geval kunnen er donkere rookwolken ontstaan bij het starten. In dat geval is uw motor drastisch toe aan een revisie. Daarnaast is het mogelijk dat uw motor lijdt aan koppelverlies of hogere CO2-emissies. Gezien de steeds strengere emissievoorschriften is het tegenwoordig noodzakelijk om rekening te houden met uitstootnormen.

Ultrasoon reiniger

Bij Ausma Motorenrevisie maken wij gebruik van een industriële ultrasoon reiniger met een inhoud van 1000 liter. Een ultrasoon reiniger is een grote metalen bak die gevuld wordt met reinigingsvloeistof. De motoronderdelen worden ondergedompeld in een gazenmand en tijdens het reinigingsproces bestraald met geluidgolven. Deze zijn niet met het oog waarneembaar maar creëren tienduizenden kleine luchtbelletjes. Vervolgens worden de luchtbelletjes kapotgemaakt en ontstaat er een stroming in het bad. Deze stroming zorgt ervoor dat alle kleine motoronderdelen grondig worden gereinigd. Ultrasoon reinigen is de beste manier om onderdelen niet te beschadigen en snel te behandelen.

Verstuiver/injector ultrasoon reinigen

De verstuiver of motorinjector is een belangrijk motoronderdeel. Door middel van inspuiting wordt vernevelde brandstof in de verbrandingskamer gespoten. Injectoren slijten vooral door intensief gebruik in zware industriesectoren zoals de bouw of de scheepvaart. Een kapotte verstuiver kan te weinig of juist te veel brandstof injecteren. Defecte verstuivers hebben verminderde druk die de werking van de motor ernstig kan verhinderen. Problemen met verstuivers worden over het algemeen laat herkend maar kunnen uw werkzaamheden abrupt beëindigen. Wij testen en demonteren de verstuiver en reinigen dit d.m.v. ultrasoon en vervangen de nozzle (indien noodzakelijk) van de verstuiver.

Motoronderdelen polijsten, slijpen en borstelen

Onder de reinigingsservice van Ausma valt ook het polijsten, slijpen en borstelen van uw motoronderdelen. We laten roestvlekken verwijderen om ingezette oxidatieprocessen tegen te gaan. Ook controleren we na het reinigen onderdelen die door veel slijtage mogelijkerwijs moeten worden geslepen, zoals krukassen. Door uw motoronderdelen te borstelen met reinigende oliën kunnen wij uw motor een langere levensduur geven. Naast het reinigen zorgt het borstelen voor een extra beschermlaag.

Veelgestelde vragen

De frequentie waarmee u de verstuivers of injectoren moet laten reinigen, hangt sterk af van diverse factoren zoals het soort gebruik en de brandstofkwaliteit. In industriële sectoren met intensief gebruik van motoren, zoals de bouw of scheepvaart, is het raadzaam om minimaal één keer per jaar een grondige reiniging uit te voeren. Dit helpt niet alleen om de motor efficiënt te houden, maar voorkomt ook vroegtijdige slijtage en kan u op de lange termijn kosten besparen.

Symptomen van een vervuilde injector of verstuiver zijn divers en kunnen variëren in ernst. Veelvoorkomende tekenen zijn een slecht stationair draaiende motor en een opvallende afname in brandstofefficiëntie. Daarnaast kan u te maken krijgen met onregelmatige motorprestaties en zelfs motorstoringen.

Ja, een goed gepolijst oppervlak kan de levensduur van de motor verlengen. Een glad, gepolijst oppervlak vermindert wrijving tussen de bewegende delen, wat resulteert in minder warmteontwikkeling en slijtage. Dit draagt bij aan een efficiëntere werking van de motor, wat uiteindelijk leidt tot een langere levensduur en potentieel lagere onderhoudskosten op de lange termijn.

Borstelen is vooral effectief voor het verwijderen van oppervlakkige verontreinigingen en roest. Het is minder agressief dan andere methoden zoals zandstralen, wat betekent dat er minder risico is op beschadiging van het onderdeel. Bovendien kan borstelen met speciale oliën zorgen voor een extra beschermlaag, wat helpt bij het verlengen van de levensduur van het onderdeel. Het is vaak ook een snellere en kosteneffectievere optie voor lichte tot matige vervuiling.

Let op!

In verband met Hemelvaart zijn wij 9 en 10 mei gesloten!

Hé! Fijn dat je er bent.

Om uw beleving op onze site te verhogen, maken wij gebruik van cookies.
We vragen u eenmalig hiervoor toestemming te geven.

Meer informatie over ons cookiebeleid