Direct contact?

Verstuiver reviseren

Inhoudsopgave

Verstuiver reviseren
Bij motoren komen defecten aan verstuivers veel voor. Het onderdeel wordt intensief gebruikt en staat constant onder druk. Gaat een verstuiver kapot, dan heeft dit negatieve effecten op de prestaties van de motor. In zo’n geval kunt u een nieuwe injector aanschaffen om de oude te vervangen. Het is echter voordeliger om dit onderdeel te laten reviseren. Bij Ausma motorenrevisie gaan we graag voor u aan de slag met het reviseren van een verstuiver. Nadat wij een verstuiver reviseren is deze weer zo goed als nieuw.

Wat doet een verstuiver

Verstuivers injecteren brandstof in de motor. Doordat de brandstof daar samenkomt met zuurstof kan de motor het verbranden. Verstuivers zijn penachtige onderdelen die de brandstof onder hoge druk in de cilinder spuiten. Dit is een heel secuur proces. Afhankelijk van het toerental waarop de motor loopt, gebeurt dit injecteren iedere twintigste, soms wel iedere honderdste van een seconde. De meeste motoren hebben per cilinder een verstuiver.

Schade door een defecte verstuiver

Een probleem met de verstuiver is in het begin over het algemeen vrij onschuldig. Draait de motor te lang met een defecte verstuiver, dan heeft dit catastrofale gevolgen. Slecht werkende, vieze of verstopte injectoren veroorzaken ongewenste trillingen in de cilinder die uiteindelijk zorgen voor scheuren en barsten in de cilinder.

Een defecte verstuiver kan op den duur zorgen voor vervuilde olie met alle gevolgen van dien, zoals vacuümtrekken en compleet verwrongen krukassen. Het is dus belangrijk dat u de verstuivers op tijd reviseert of vervangt. Daarnaast zorgen defecte injectoren voor een hogere uitstoot. Wat slechter is voor het milieu. Een lekkende brandstofverstuiver is nog gevaarlijker. De motor kan brandstof gaan lekken, met alle brandrisico’s van dien.

Wat u merkt van een kapotte verstuiver

Zodra een of meerdere verstuivers niet goed werken, merkt u dit op door verschillende signalen. De injectoren zijn onderdeel van het brandstofsysteem en de motor, daardoor merkt u het defect op door teruglopende prestaties, minder vermogen en brandstofproblemen.

Slechtere motorprestaties

Meestal merkt u dat de motor minder vermogen levert dan vroeger. Dit heeft vaak te maken met vervuilde, verstopte of versleten verstuivers. Dit nekt de brandstoftoevoer naar de motor, waardoor de verbranding verslechtert. prestatieproblemen zijn hiervan het gevolg.

De motor slaat over

De motor kan gaan haperen of overslaan doordat er niet genoeg brandstof in de cilinders komt. Hierdoor kan de motor de brandstof niet juist verbranden. Dit merkt u door het gedeeltelijk wegvallen van vermogen tijdens het gebruik. Deze kwaal komt meestal door vuile of verstopte verstuivers.

De motor draait niet goed stationair

Als brandstof niet goed geïnjecteerd wordt in de motor, heeft de motor moeite om te blijven draaien. Dit komt voornamelijk voor bij een laag toerental, dus wanneer de motor stationair draait. U merkt dat de motor gaat pruttelen. Wanneer u dan nog te lang doorgaat, valt de motor zelfs stil.

Wanneer u een verstuiver moet reviseren

De injectoren zijn erg belangrijk om een motor goed te laten werken. Ze zorgen er namelijk voor dat er precies genoeg brandstof in de cilinder komt. Herkent u een of meerdere van de bovenstaande problemen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, zodat we verdere schade kunnen voorkomen.

Hoe een revisie werkt

Om een verstuiver te reviseren, halen we hem eerst uit de motor, waarna we het onderdeel demonteren. Na demontage maken we zowel de verstuiver als het verstuiverhuis gronding schoon in een ultrasoon bad. Na de reiniging controleren we het volledige onderdeel en zetten we het weer in elkaar. Indien nodig, zorgen we ervoor dat we defecte delen vervangen. Het gereviseerde onderdeel controleren we daarna met een verstuivertester en stellen we af op de juiste druk.

Waarom reviseren

Het vervangen van een of meerdere verstuivers is een niet goedkoop. Daarom kan het verstandig zijn om de verstuiver te reviseren. Na revisie is het onderdeel weer zo goed als nieuw. Reviseren bespaart u veel kosten en de verstuiver kan weer vele kilometers mee.

Wat kost een revisie

Er zijn geen standaardprijzen voor het reviseren van een kapotte verstuiver. Revisie is maatwerk. De kosten van een revisie hangen onder meer af van het merk, type en de aard en omvang van de schade.

Voordat we aan de slag gaan met de revisie, inspecteren we het onderdeel. Na een diagnose plus onze eigen waarnemingen, krijgt u van ons een volledige offerte met de prijs van het reviseren.

Let op!

In verband met Hemelvaart zijn wij 9 en 10 mei gesloten!

Hé! Fijn dat je er bent.

Om uw beleving op onze site te verhogen, maken wij gebruik van cookies.
We vragen u eenmalig hiervoor toestemming te geven.

Meer informatie over ons cookiebeleid